duminică, 13 ianuarie 2013

FILM - VIATA LUI PI



FILM - Viata lui Pi sau curajul de a nu avea control

Filmul ,,Viata lui Pi” este o sursa buna de relaxare prin insasi povestea prezentata, cat si o incursiune in incercarile in fata carora omul este supus atunci cand vorbim de raportul credinta-evolutie spirituala.
,,Cand omul e jos, mintea e sus” este unul dintre citatele acestui film. In dorinta de a-si gasi drumul spiritual, personajul principal Pi Patel, strabate cele trei religii pentru a descoperi ca adevaratele lectii de viata vin in urma unei experiente care, desi se dovedeste aventuroasa si spectaculoasa, il aduce fata in fata cu adevarata sa credinta, experimentarea propriu-zisa.
Timpul este o iluzie care ne face sa gafaim
Ramas fara familie si aflat pe o barca in mijlocul oceanului cu un tigru, Pi descopera ca atata timp cat ramane deschis la a cauta solutii, acestea nu intarzie sa apara. Astfel, afla ca tigrul care inainte parea cel mai mare dusman, devine de fapt singura sa companie, iar daca vrea sa supravietuiasca, trebuie sa gaseasca o cale prin care sa se inteleaga cu acesta.
Viata nu e altceva decat un act de abandonare

Pe langa faptul ca isi pierde familia si ca pana si tigrul il paraseste dupa ce amandoi ajung pe uscat, Pi constientizeaza ideea atasamentului fata de oamenii din jurul lui si realizeaza ca intreaga viata este un proces ciclic in care abandonam si suntem abandonati. Vizionare placuta...!  


2 comentarii: