luni, 9 februarie 2015

Adevarata istorie a Romaniei la BBC... Minciuni sau adevar???


Un documentar in 16 episoade despre istoria Romaniei, dar nu in varianta denaturata din manualele de istorie.  12 ore de ISTORIE A ROMANIEI .
Dureaza peste 12 ore, asa ca pana ajungi sa le vezi pe toate.


Cei care l-au facut, au realizat o munca imensa, cautand in toate documentarele si materialele care le-au gasit, care in majoritatea lor spun lucruri despre care istoria oficiala tace sau minte. Insa unele informatii sunt denaturate ... cat adevar si cata minciuna, ramane de vazut.
Clar, istoria trebuie rescrisă, iată ca deja este rescrisă. Dumnezeu a hotărât poate ca romanii au fost suficient de mult timp umiliți, înjosiți, călcați in picioare, priviți de sus.
Desi pe fiecare din aceste subiecte se mai poate dezvolta ideea, eu zic ca ceea ce trimit acum este cea mai tare si mai aproape de adevar realizare documentara despre istoria Romaniei, facuta ca un tot unitar, din preistorie pana in prezent.
Dupa filmul prezentat de cei de la BBC , am ramas multi dintre noi multumiti ca anumite parti din istoria noastra este expusa si aratata lumii. Dar in acest film suntem categorisiti ca hoti si violatori. Ce trebuie facut in acest sens? Ramane sa luam fir cu fir din expunerea facuta, revendicat adevarul ascuns si scos la suprafata.
Un lucru este cert, ca izvoarele noastre ancentrale, au inceput sa isi sape drumul greu si sinuos, la suprafata acestui pamant. Exista un singur adevar si acesta nu poate fi ascuns, chiar si dintre cei care au uneltit sa nu fie revelat si cunoscut.